Članci

REFORMACIJA kao REAKCIJA

31. listopada, državni je praznik i neradni dan u velikoj većini zapadno europskih zemalja, što je i razumljivo jer je Reformacija povijesni događaj koji je iz temelja promijenio Europu. Je li Reformacija bila samo još jedan od mnogih pokazatelja ljudskog egoizma, natjecanja, borbe za vlast ili je u pitanju ipak nešto drugo?
[Cijeli članak]

'ZAŠTO BOG DOPUŠTA ZLO?' Završila trodnevna evangelizacija u Betaniji

Dvanaest je godina od kada BC Betanija svaku jesen za slušatelje radio emisija 'Sola Gratia', koje se redovno emitiraju već devetnaest godina, organizira trodnevne evangelizacijske konferencije. Ove godine tematsko pitanje glasilo je 'Zašto Bog dopušta zlo?'.
[Cijeli članak]

Hvalen Isus i(li) Marija

Štovanje Marije u narodu je duboko ukorijenjeno, a poglavito u svibnju mjesecu. Što evanđeoski kršćani vjeruju o Mariji? Je li istina da se oni ne mole Mariji i ne štuju Mariju? Odakle tolika razlika na području 'Mariologije' između kršćanskih crkava?
[Cijeli članak]

KRŠTENJE U BETANIJI

KRŠTENJE U BETANIJI Hvala svima na mnogovrsnom doprinosu. Gospodin je proslavljen, vjerni ohrabreni, Evanđelje je proklamirano. Novoj braći i sestrama iz BC 'Betanija' Čakovec i BC 'Božja Riječ' Varaždin želimo Božje vodstvo, zaštitu i blagoslov.
[Cijeli članak]