Članci

TRODNEVNA EVANGELIZACIJSKA KONFERENCIJA U ČAKOVCU

23.9. – 25.9.2022.

     'ZAŠTO BOG DOPUŠTA ZLO?'

Dvanaest je godina od kada BC Betanija svaku jesen za slušatelje radio emisija 'Sola Gratia', koje se redovno emitiraju već devetnaest godina, organizira trodnevne evangelizacijske konferencije. Ove godine tematsko pitanje glasilo je 'Zašto Bog dopušta zlo?'.

Bog je dobar,  Bog je svemoguć, zlo postoji. Ako je Bog dobar, ako je svemoguć ne bi li On morao zaustaviti i iskorijeniti zlo? Na ovu teodicejsku trilemu, na ovo uvijek aktualno, osjetljivo, delikatno, opasno i složeno pitanje na koje nema jednostavnih, površnih i naučenih odgovora, odgovarao je misionar Grace Community Church dr. Todd Dick, čija tema je glasila 'Zlo kao pomoć u potrazi za Dobrim'. Drugu večer pastor Baptističke crkve iz Daruvara Ivan Špičak, glavno tematsko pitanje obrađivao je podtemom 'Zlo kao oruđe u rukama suverenog Boga', dok je konferenciju u nedjelju navečer zaključio pastor Baptističke crkve Betanija dr. Damir Pintarić, odgovarajući na pitanje 'Kako čovjek postaje zao'.

Pjevački zbor BC Betanija, gosti glazbenici Simeon Goga i Špičak Ivan, doprinos djece i mladih upotpunili su događaj koji je u ne maloj mjeri dao, ponudio odgovor na pitanje 'Zašto Bog dopušta zlo?'.

Cijeli događaj možete pregledati  na

Web stranici:  http://www.betanija.hr/videoporuke?category_id=47

You tube kanalu:  https://www.youtube.com/channel/UCa4WEOTxrqP3VRnGjkaB9cA/videos?view=0&sort=dd&flow=grid

Face stranici: https://web.facebook.com/betanijacakovec