Sola Gratia - radio e-misij@ Baptističke crkve Čakovec

Vrijeme emitiranja: Nedjeljom u 9:00 sati, 'Radio 1 Čakovec' (105,6 MHz)

Naziv poruke: Gdje je ljubav? Radio spot

Poruka je emitirana: 4.10.2018.

Dražen Radman rođen je 1967. godine u Splitu. Najranije djetinjstvo proveo je u Maslinici na otoku Šolti. Školovao se u Splitu, gdje je diplomirao na Filozofskom fakultetu, smjer razredne nastave. Radio je kao učitelj, bio član niza hunanitarnih i volonterskih udruga. Uporedo s navedenim, zanimao ga je život ispod površine, govor iza govora, težnje ispod dnevnih zaokupiranosti, kao i ljudska potreba za dubljim zadovoljstvima od onih vidljivih. Otvorivši se prema Bogu, pronašao je Put, a s njim dobio i ključne odgovore.

Naime,1994.godine pronalazi smisao i unutarnji mir u Isusu Kristu, što određuje njegov daljnji životni put i poziv. Danas radi kao pastor Baptističke crkve-Split te služi različitim ljudima u njihovim traganjima i potrebama. Oženjen je i ima troje djece. 

Napisao je dvije knjige: ''Pismo mome Marangunu'' (duhovna poezija na čakavici), kao i ''Pisma ukradenim ljudima'' (40 pisama upućenih ljudima u različitim situacijama, na književnom jeziku).  Povremeno gostuje i održava seminare koji služe na duhovnu izgradnju, ali i kao poticaj nizu ljudi da se približe Bogu i pronađu trajni smisao života.